Plat pro hospicovou zdravotní sestru

O projektu

Zdravotní sestřičky jsou základem týmu domácího hospice. Pravidelně dojíždějí za našimi onkologickými pacienty do jejich domovů, poskytují jim zdravotní péči i psychickou oporu. Poskytují rady pečující rodině a k dispozici zůstávají na pohotovostním telefonu 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Každý rok za pacienty najezdí více než 20 000 km. Jsou nepostradatelnou a neúnavnou oporou nejen nemocným, ale i celé organizaci. Bez nich by tato služba nemohla existovat. Domácí hospic Duha není financován zdravotními pojišťovnami, ani podporován Ministerstvem zdravotnictví. Peníze na plat zdravotních sester získáváme výlučně z darů, grantů a dotací. Pandemie COVIDu nás však o mnohé sponzory připravila a další ubývají. Prosíme, pomozte nám získat prostředky na plat zdravotní sestry.

Sbírka: https://csobpomaharegionum.csob.cz/detail-projektu/875-plat-pro-hospicovou-zdravotni-sestru