Benefiční koncert komorního orchestru MLP - Mým národům

Komorní orchestr MLP:

Kontrabasista Jiří Pellant v létě 2003 oslovil pět hudebníků, kamarádů, aby si zahráli pro své potěšení, a tak vznikl smyčcový komorní soubor Pellant Collegium (později Musica Lucis Praga). Od začátku roku 2019 se tento soubor představuje jako MLP komorní orchestr. Hlavní myšlenkou souboru je, aby hudba těšila jak muzikanty, tak posluchače. Členové MLP komorního orchestru jsou rovněž členy Symfonického orchestru Českého rozhlasu, České filharmonie a dalších předních uměleckých těles. MLP komorní orchestr má ve svém repertoáru převážně barokní skladby, ale vznikly i skladby napsané přímo pro tento soubor. Soubor vystupuje s významnými sólisty a sólových partů se často ujímají také jeho členové, zejména koncertní mistři České filharmonie - Miroslav Vilímec, violista Jan Mareček, violoncellista Eduard Šístek a kontrabasista Pavel Nejtek, a Symfonického orchestru Českého rozhlasu - Vlastimil Zeman, Jaroslav Bohdal a další.