Víkendové akce na podporu činnosti Hospice Sv. Jiří

Tři běhy ve třech dnech to byl „Salming Tour de Hospic“, který se uskutečnil ve dnech 21. 9. až 23. 9. 2018. Tour odstartovala Františkovou pětkou, čili během na 5 km ve Františkových Lázních, následoval Plesenský půlmaraton v Plesné a Skalenská desítka ve Skalné. Celkem se zúčastnilo 56 běžců a dokonce 15 běžců se zúčastnilo celé Tour. Nejrychlejší ženou celé Tour byla Štěpánka Dančová a nejrychlejším mužem Ladislav Šinka. Všem běžcům moc děkujeme za účast a za jejich ochotu běžet i přes nepřízeň počasí. Výtěžek ze startovného ve výši 16 800,-  je rozdělen na tři díly. Jednu část ve výši 5 600,- získal Radeček Neuschl z Plesné, stejnou částku dostal Kubík Kohout ze Skalné a též 5 600,- Kč putuje na činnost Hospice Sv. Jiří. Na závodech byla kasička veřejné sbírky a do té dobří lidé darovali krásných 7 441,- Kč, za které zakoupíme léky a zdravotnický materiál pro klienty Hospice.

V sobotu se konal v pořadí III. charitativní koncert pravoslavné duchovní hudby na podporu Hospice Sv. Jiří v podání chrámového komorního sboru s žalmistou panem Martinem Létalem. Děkujeme Pravoslavné církevní obci ve Františkových Lázních za podporu a za výtěžek ve výši 4 148 Kč a 125 euro.

Děkujeme, za tým hospice Veronika Navrátilová